Poradna Eminent Puppy 30/17 15 kg

Autor: | Vloženo: 12.11.2012 000 19:27 | Témata: Poradna Eminent Puppy 30/17 15 kg

JAK KRMIT 7-MI TÝDENNÍ FENEČKU HAVANSKÉHO PSÍKA ?

Tu malou rošťandu máme teprve pár dní a od chovatelky jsme dostali granulky Eminent Puppy spolu s přibližným dávkováním.Rádi bychom přesněji věděli,kolik jí asi dávat,protože jí evidentně chutná a myslíme,že baští jako bernardýn. Je více než velmi živá (z čehož máme velikou radost) , ale máme starost abychom ji náhodou nepřekrmovali nebo naopak. Rozhodně bychom nechtěli aby nám z ní vyrostl nějaký gigant .Dostává 3x denně 4 lžičky ( ne polévkové ) granulek zalitých trochou horké vody. 15min. po zalití ji přivoláme k misce a malá se promění v kombajn-do 2minut je to pryč..Má 7 týdnů a váží 1,10Kg.
Můžete nám poradit máme-li dávky upravit případně jak?
Děkujeme Vám za odpověď.

  • BEA natur

    BEA natur

    13. listopadu 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Vážená paní, přesný návod na dávkování neexistuje, pouze přibližné, jak Vám radila chovatelka. Na obalu granulí je doporučené dávkování, zkuste se jím řídit. Musíte však sledovat, jak po nich štěně prospívá, tzn. jestli netloustne, nebo nehubne. Pokud k tomu dojde, musíte dávku zvýšit nebo snížit. Dávka se samozřejmě bude zvyšovat, jak štěně roste. V každém případě při překrmování Vám ze štěněte nevyroste "gigant", co se týká velikosti v dospělosti ( velikost je daná geneticky). Překrmováním můžete pouze ovlivnit tloušťku psa, způsobit trávicí problémy a jiné choroby, stejně jako u lidí. Nedostatečným krmením také neovlivníte výšku, ale můžete způsobit špatný vývin kostry a svalstva. Musíte jen sledovat, zda pejskovi množství stačí, nebo ne. Neorientujte se ale podle "chuti k jídlu", mohla byste ji překrmit. Velikost dávky také musíte přizpůsobit tomu, jesli je pejsek "pecivál", nebo "živé stříbro". U každé značky krmiva je doporučené dávkování trochu odlišné, dle výživové hodnoty a kvality krmiva.Tak ať Vám pejsek pěkně roste!

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Karel Svoboda

      13. listopadu 2012 - Karel Svoboda

      Mnohokrát děkujeme za odpověď,zase padl jeden mýtus ohledně krmení a jsme rádi , že se začínáme orientovat. Není mnoho věcí horších než nejistota.
      Ještě jednou děkujeme.

      Svobodovi


  • 12. listopadu 2012 - Oficiální zástupce obchodu Dobré Krmení CZ

    Dobrý den, množství krmení nemá vliv na velikost psa v dospělosti, nelze jej překrmení zvětšit, ani nedokrmením zmenšit!! Pavel Kadič, Dobré Krmení.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.